Adchoices

30 Nisan 2014 Çarşamba

Burda Dergisi Haziran 2014 Sayısı

Merhaba; kızlar koşunn,yaklaşan sıcak günlerin habercisi ,dumanı üzerinde sıcacık haziran 2014 burda dergisiyle karşınızdayım.Daha henüz Mayıs sayısını dahi alamadım ama , Burda dergisinin haziran 2014 sayısı çoktan görücüye çıkmış bile.(Yazdıkdan sonra aklıma geldi de her ay aynı cümleyi kuruyorum).:))

Haziran sayısında genelde elbiselere yer verilmişse de şort modelleri de var.Kız çocuklarına yine çok güzel şeyler var.Zaten onlara ne giyseler yakışıyor,öyle değil mi?:)Burda dergisini , o ayki sayıyı beğenmesem bile arşivlemek için her ay alırım.Haziran 2014 Burda dergisini de öyle yapacağım.Umarım sizler de beğenip,güzel şeyler yaparsınız bu sayıyla.

Evet arkaşlarım,benden bugünlük bu kadar,güzel günleriniz olsun.Dikişle,dikişde kalın olur mu,her ne kadar bu aralar en yapamasam da:))Hoş ve huzurlu kalın.












27 Nisan 2014 Pazar

Sigaret Pantolon

Merhaba arkadaşlar. Geçenlerde kardeşime pantolon diktiğimimden bahsetmiştim.Gerçi 1 aydan fazla olmuştu pantolonu bitireli, ama henüz pantolunu giyip fotoğraflamamıştı.

Pantolon için Burda dergisi 2013 Kasım ,110 numaralı kalıbı kullandım.Ben pantolonu orjinalin aksine cepsiz çalıştım.Pantolon orjinalinde paçalarında dubleli çalışılmıştı,ben çalışmadım.Fermuar patletli çalışıldı.Patlet dikimi için buraya bakabilirsiniz.Aslında bu kadar tembellikten sonra,fermuarı nasıl gizli fermuar çalışmamışım ben bile şaşırdım:).

Pantolon kumaşı için,resimde pek belli olmuyor ama ana rengin arasında ince mavi çizgileri var.Kumaş da nasıl desem kot desem kot değil,kalın pamuklu bir kumaş,dökümlü değil yani.








22 Nisan 2014 Salı

Pembe Yazlık Elbise

Herkese merhaba arkadaşlar,bazı arkadaşlar aramıza tekrar döndüler.Hoşgeldiler sefalar getirdiler:)

Bu elbise son yaptığım diğer iki elbisenin aynısının tıpkısının ,yakası farklısı:)Neydi o elbiselerimiz buraya ve diğer elbise için de buraya bakabilirsiniz.Elbise modeli tabii ki Burda dergisinden 2012 şubat sayısı.Bir modelden iki üç tane yapmasam olmaz:)

Bu elbisenin kumaşı yaklaşık 50-60 cmlik iki tane kumaştan yapıldı.Bütün halinde kumaşım olmadığı için elbiseyi ,belden dikişli çalıştım mecburen.Aslında bu elbiseyi  bir arkadaşıma  hediye götürmeyi düşünüyordum. Ama tam yakanın altında makas ucu girmiş sanırım,minik bir kesik var 1 mm civarı.Nasıl olmuş hala haberim yok.İplerini temizlerken gördüm.Hemen arkasına 1cmlik tela yapıştırdım.Hem atmasın,hem de kesik yeri toplasın diye.Baktığınızda belli olmuyor ama ben biliyorum.Dolayısıyla hediye olarak gitmeyecek,ben giyeceğim.

Evet çalışmalar diğer elbiselerle aynı.Nasıl çalışıldığıyla ilgili diğer yazılarıma bakabilirsiniz.

Benden bugünlük de bu kadar.Hoş ve mutlu kalın.




20 Nisan 2014 Pazar

Volanlı Etek

Volanlı Etek Dikimi 
Daire-Kloş Etek Pratik Kesim
Arkadaşlar merhaba,bugün size bayağı bir önce ,kardeşim için yaptığım,kendisinin yüksel belli diye pek içine sinmediği Volanlı eteği ve eteğin dikişini paylaşacağım.

Öncelikle eteğin üst tarafı için herhangi bir düz etek kalıbını baz alarak,üst taraftaki düz etek için boy ayarlamasını yaparak ,kalıbımızı kesiyoruz.Bunu hallettikten sonra ise,volan kısmını halledecegiz.Ben bunun için pratik bir yol kullanıyorum.Aynı metodu kullanarak daire eteklerinizi,kloş eteklerinizi de kesebilirsiniz.Arkadaşlar halk arasında kloş etek derken ,aslında daire etekden bahsedilir.Kloş etek,bitmiş hali ,yani eteğin tümü yarım dairedir.

Şimdi aşağıda resimlerle eteğimizi daha iyi anlayabiliriz.

Aşağıdaki gibi kumaşımızı verev katlıyoruz.
Üstte kullandığımız eteğimizin ,etek ucu ölçüsünü alıyoruz.Benim etekde 24 cm di.Bu ölçü  dörtte biri oluyor unutmuyoruz.Yani etek ucumun toplamda ölçüsü 96 mış benimkinin,kalıbınızın üstünden ölçümleyin.Şimdi bana bu ölçü neden lazım.Ona göre volan keseceğim.

Aşağıdaki resimde göreceksiniz.yanlardan dikiş payımızı bıraktıkdan sonra,mezuranızı hafif yuvarlayarak,ortadan verev katladığımız kumaş da neresi size 24'ü veriyor.(Kloş etek  ya da daire etekde de aynı mantık.Diyelim ki;bel ölçünüz,70 olsun,yanlardan dikişli yaparsanız.Bel ölçünüzün 1/4 ü yani 17.5 u bulacaktık.Yok efendim ben sadece arkadan tek dikişli isterim deseydiniz,belinizin yarısı yani 30 cm .i bulacaktık)

Aşağıda ben 24 ü bulmuşum,oradan hemen sabunla işaretleyin.Şimdi diğer resme geçiyoruz.




İlk başta hani 24 cmi bulduğum nokta vardı ya ,en tepe noktayla onun arasını ölçüyorum benimki 36 miş.
En tepe noktaya geçiyoruz şimdi .Buradan en sivri yerden aşağıya doğru 36 cm i baz alarak, mezuramızı yavaş yavaş ilerterek sabunla işaretliyoruz.Aynen pergel gibi kullanmış oluyoruz mezuramızı.Bu ölçü benim volanım eteğe takacağım kısmı.Aynı mantıkla sizin daire eteğinizin bel kısmı.

Buradan itibaren eteğinizin boyunu kaç cm istiyorsanız belden itibaren ayarlabilirsiniz.




Belimizi ayarladıktan sonra aynı şekilde mezuramızı pergel gibi kullanarak işaretlerimizi alıyoruz.Ben burada 22 cm almışım.Mezuramızı yavaş yavaş ilerleterek eteğimizin boyunu ayarlıyoruz.Ben bu etekde yapmadım ama ''Kloş ve daire eteklerde''sarkma olur arkadaşlar.Bunun için en güzeli,eteğin bitmiş halini üstünüze giydikten sonra ,bir yakınızdan yardım isteyerek,düzgün bir şekilde durarak,arkaşınızın yerden metreyle yavaş yavaş ilerleterek boyu ayarlamasıdır.Bunun için toplu iğne kullanabilirsiniz.oluşturduğunuz bu çizgileri isterseniz rigayla regule edebiliriniz.Bir de son bir nokta belimizde verev noktaya geldiği için,esneme yapacağı için belimizin ölçüsünden bir iki cmlik azaltırlar.Yani bel ölçünüz 70 olsun,68-69 üzerinden keserler.

Benden bugünlük  bu kadar.Hoş ve mutlu kalın.

18 Nisan 2014 Cuma

Çantamdan Ayırmadığım Yeni Bir Şey Var!

Gülüşünüzün imzası dişleriniz derler. Gerçekten de öyle bence. Piyasada bembeyaz dişlere sahip olabilmek için pek çok ürün var, ancak ne yazık ki istediğim sonucu verebilen bir tanesiyle hala tanışamamıştım. Ta ki yakın bir arkadaşım bana Signal White Now Gold’u tavsiye edene kadar. Önceden raflarda olan White Now ürününe oranla White Now Gold’da anında beyazlatma etkisini 3 katına çıkartmışlar.

O ışıl ışıl, bembeyaz dişlere gerçekten de tek fırçalamada bile sahip olabildiğimi gördüğüm anda tamam dedim işte aradığım ürün buymuş. Özellikle “diş macunu” da demiyorum “ürün” diyorum çünkü klasik bir diş macunu banyoda aynanızın önünde durur, ancak Signal White Now Gold benim aynamın önünde duran değil, gün boyu çantamda taşıdığım bir kozmetik ürün gibi resmen. Nasıl ki gün içinde makyajımı tazeliyorum ve yenilenmiş gibi hissediyorum, Signal White Now Gold’la da ne zaman mücevher gibi parlayan dişlere sahip olmak istersem, çantamdan çıkartıp dişlerimi fırçalıyorum.

Ayrıca çok keyifli bir web sitesi var White Now Gold’un. www.pariltilihayatim.com Facebook’unuzla bağlanıyorsunuz ve bir anda kendinizi magazinlerin, paparazzilerin dünyasında buluyorsunuz. Ünlü magazin muhabiri Seyhan Erdağ, size ait milyon dolarlık bir villayı dolaşıyor. Fotoğraflarınız da evin duvarlarını süslüyor. Bu da yetmezmiş gibi www.pariltilihayatim.com ‘a girip formu dolduranlar arasından yapılacak çekilişle 75 adet içi Yves Rocher güzellik ürünü dolu Furla'nın efsanevi Candy Bag çantası hediye ediliyor. Daha ne olsun, Furla çantanıza atın Signal White Now Gold’u ve anında bembeyaz dişlere sahip olun!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Nisan 2014 Salı

Tablo gibi Elbise

Evet arkadaşlar geçen gün ,astar çevirmesini(pervaz çevirme benimkinde)gösterdiğim elbisem bitti.Bir tek pervazlardaki omuzlarını birleştirmem kaldı.Elbise de geçen gün kardeşime yaptığım ,turuncu elbisenin kalıbını kullandım yine.Diğer elbiseyle tek farkı yaka detayı.Baskılarını da olmazsa olmasım,elde baskı dikişiyle yaptığım bu elbiseyi astarsız çalıştım.Desenine,renklerine vurulup aldığım bu kumaşı,yandan gizli fermuarla çalıştım.Gizli fermuar dikişiyle ilgili  buraya bakabilirsiniz.Bilmeyenler için elbisenin modeli Burda Dergisi 2012 Şubat sayısından.

Not:Yalnız Nisan ayında kulladığım başlıklara baktım da:)Hepsi T ile başlamış:)


10 Nisan 2014 Perşembe

Tulum Astar Dikimi

Kolsuz elbise dikiyorsunuz.Astarlı ya da kolların ve yakanın bütün şeklinde olduğu pervaz çalışacaksınız.İlk kez yapıyorsunuz,herşey çok güzel değil mi:))Tam çevirme işlemini yapacaksınız,o ne ters olmuş,o ne olmamış.Bu ne ki ya,nasıl yani diye fena halde bir çarpılırsınız.Bu bu kadar zor muydu,diye gerçeklerle yüzyüze gelirsiniz.İlk denemede benim gibi beceremeyip,kol için ayrı yaka için ayrı pervaz çıkartırınız astarsız çalışıyorsanız ohh çok şükür der rahatlarsınız.Bir yandanda öğrenmeye çalışırsınız,öğrenirseniz de.

Bana ilk öğretilen kulağın tersten gösterildiği şekil gibiydi.Sorunsuz yapıyordum,ama çevirmesi filan zordu.Elbisenin omuzları ,astarın omuzları dikiliyordu.Bugün size öğreteceğim yöntem ise,çok çok kolay,bimeyenler için söylüyorum,bana çok dua edeceksiniz.Ben öğrendiğime ettim,sizler de iyi dileklerinizi,dualarınızı esirgemeyin yeter.

Şimdi arkadaşlar,elbise de,yeleklerde bu şekilde tulum astar yaparsanız,çok rahat bir şekilde astarınızı döndürürsünüz.Hatta döndürme diye birşey yok desem yeridir. Çok rahat edeceksiniz çook:)

Öncelikle elbisenizi,yeleğinizi, yaparken omuzlar hariç geri kalan tarafları dikiyorsunuz.Pervazı ya da pervazlı astarınızı da aynı şekilde omuzlar hariç geri kalan taraflarını dikin.Diktiniz mi,çok güzel.Elbisenizin overloklarını da çektiniz.tamam şimdi biraz bekleyin.Birkaç tane resim çektim geri kalanını onlarla anlatacağım.

Aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz,pervazın tersinden elbisenin tersine teyelleyip ya da iğneleyin omuzlar hariç yine.Dikkat etmeniz gereken yer,tam omuz çizgisinin bitip kolun başladığı yerden  kolları pervazlarla birleştiriyoruz.Yani dikiş payından başlamıyoruz dikmeye,normalde dikiş payını da alırız dikerken burada almıyoruz.Yakaları da aynı şekilde tam omuzla yakanın birleştiği noktadan dikiyoruz.Buraya kadar anlaşıldı mı?Evet anlaşıldıysa şimdi,hala omuzları dikmiyoruz.



 Bakın bu resimde pervazlarla elbisenin dikişinin nereden başlayacağını  elimle  gösterdim.Ruletin olduğu yerde bitiş noktası.Arkadaşlar aslında mantık elbisenin değil,pervazın üstünden dikmektir.Bazen yakalarda ,sarkmalar olur hatta bu yüzden .Pervazın üstünden dikerseniz sarkma gibi kötü görüntüler olmaz.Dediğimi yapın gittiğim yoldan gitmeyin :)))
 Arka tarafta da aynı mantık.İğnelerin başladığı yerden dikmeye başlayacaksınız,en sondaki iğneye kadar.Overlok  çekerken sol tarafda hafif yamukluk var,kumaşım zaten azlığından efendim,tam kumaşın ortasında 3-4cmlik delik vardı.Elbiseyi kestim ama siz onu bir de bana sorun:).

 Yaka da aynı şekilde arkadaşlar.Benim yakanın paylarına bakmayın siz,başka bir yaka yapacakken,değişik bir yaka çalıştım.Paylar kesilecek birazdan.Evet Arkadaşlar dediğim mantıkda diktiniz.Şimdi paylarını kesip,çima dikişimizi çekelim,kollarda çima dikişini çekerken ,omuzla kolun başladığı yerden dikmiştik ya,şimdi çimayı o dikişlere gelmeden  0.5 cm ya da 1cm kala çima dikişlerini bırakın ki omuzları rahat dikelim.Yakayı da aynı şekilde makinanızla gidebildiğiniz kadar,askıların içine girip çimamızı bitirin.Yaka da köşeli yerlere çıt atın ,çimanızı çekmeden,yoksa yakanız dönmez.VE yaka dikiyorsunuz örneğin tam V nin olduğu noktaya kadar çıtınızı atıp çimanızı öyle çekin.Ben benim yakamda örneğin 3 yere çıt attım V inen hatta bir de köşelere.Çima dikişi için buraya bakabilirsiniz.


Şimdi paylarıı kestik,döndürüyoruz gayet rahat bir şekilde,sıra geldi omuzları dikmeye.Pervazdaki omuzları dikmeden, elbisenin omuzlarını dikin.Ki çok rahat olacak paylara girmemiştik çünkü.Sırada pervazınızın astarınızın omuz dikişleri kaldı ,onu da punto dikişi ile elde dikeceğiz.Punto dikişi için buraya bakabilirsiniz.

Bir minik püf noktası daha vereyim.Pervaz hazırlarken elbise de ,yukardaki resme bakın çok belli olmasa da ok işaretleri yaptım,gördünüz mü o bölüm el yordamıyla pervazınızı hazırlarken hafif benim yaptığım gibi ovalleştirin.Pervazlar genelde 3-5 cmden hazırlanır.Yukarıdan aşağıya 5 cm inerseniz mezuranızı kaydırarak pervasınız çıkar.

Ben pervazla çalıştım elbisemi astarsız yani.Astarlı çalışsa idim de aynı şekildeydi arkadaşlar  astarın döndürülmesi.

Benden bugünlük bu kadar.Sağlıklı,huzurlu,mutlu günleriniz olsun.

6 Nisan 2014 Pazar

Turuncu Kot Elbise

Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar...

Yaklaşık 10 gündür bloğuma giriş bile yapamadım.Yapmam gereken ,gitmem gereken işler olunca daha önce bitirip resimlediğim ama bugüne kısmet olan elbiseyi paylaşıyorum.

Elbise yine tahmin ettiğiniz üzere kardeşime:)Elbisenin kumaşı , pamuklu kot bir kumaş.Elbisenin modeli Burda dergisi 2012 şubat sayısından 111 numaralı elbise modeli.Elbiseyi orjinalinden çok farklı çalıştım.Yakayı sandık yaka yaptım,omuz bölümünden 3-4 cm içeri girerek askılarını incelttim.Artı orjinalinde ön tarafı kruvaze şeklinde kapanıyordu,ben sadece ön ortayı kullanarak ,kruvazeyi iptal ettim.Her zamanki gibi etek uçlarını elde bastırdım.Elde baskı dikişi içinde buraya bakabilirsinizGizli fermuarla çalıştığım bu elbisenin kalıbı çok güzel arkadaşlar.Gizli fermuar dikişi içinhttp://hediyeninsepeti.blogspot.com.tr/2014/01/burda-dergisinden-kalem-etek-dikimi.html.

Kendime de bu elbisenin kalıbından iki tane kestim.Ama yoğunluktan kesildiği gibi duruyor. Test edilip onaylanan kalıpları devamlı evirip çevirip kullanıyorum.Kışlık elbiselerde de rahatlıkla kullanırım bu kalıbı.Kardeşime dar paça bir pantolon da yaptım ama henüz resimlenmedi.Giydiğinde artık bir ara vakit bulduğum da yayınlarım.

Benden bugünlük  de bu kadar .Hoş ve sağlıkla kalın.

Yakası aslında biraz daha açık,ama mankenin üzerinde kötü durunca arkaya attım yakanın bölümünü.